Заборона сигарет з капсулою в Україні: що відомо?

Заборона сигарет з капсулою в Україні: що відомо?

Невдовзі сигарети зі смаковими добавками зникнуть з продажу в Україні, але чи стосується це всіх тютюнових виробів?

18+ Наша продукція призначена для повнолітніх споживачів нікотину

Тютюновмісні вироби для нагрівання не є цілком безпечними та викликають звикання.

Якщо ти повнолітній споживач нікотину, то міг зустрічати інформацію про оновлені норми Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення», які набрали чинності 11 липня цього року. Тепер в Україні заборонено виробництво сигарет зі смаковими добавками. Зокрема, під цю категорію підпадають сигарети з капсулами.

Варто зауважити, що ця заборона не розповсюджується на споживачів glo™. 
Тому ти і надалі зможеш купувати стіки з капсулами без будь-яких обмежень.

Також новий закон забороняє снюс, з чого користувачі роблять неправильний висновок, що продукція VELO також потрапляє під заборону. Насправді ні. Це не тотожні поняття, адже нікотинові паучі не містять тютюну, а тому не вважаються снюсом.

Що змінилось

Зміни до закону передбачають чимало обмежень для виробників сигарет. Зокрема, в Україні припинено виробництво сигарет із будь-якими смаковими добавками та ароматизаторами, наприклад, ментолових сигарет.

Нововведення торкнулись і деякої продукції компанії ВАТ, зокрема сигарет з капсулами трьох брендів. А точніше, таких позицій:

Kent —

  • Kent Feel Sensio
  • Kent Feel Aroma
  • Kent Feel Velvet

Lucky Strike —

  • Lucky Strike Black Series Purple
  • Lucky Strike Black Series Amber

Rothmans —

  • Rothmans Demi Mix 3 In 1
  • Rothmans Demi Click Coral
  • Rothmans Demi Click
  • Rothmans Demi Click Amber

 

  • Rothmans Demi Click Purple
  • Rothmans Demi Double Click
  • Rothmans Royals L-Series Purple
  • Rothmans Royals L-Series Coral
Заборона сигарет з капсулою в Україні: що відомо?

щоб переглянути

Чому ж тоді сигарети Kent з капсулами все ще є у продажу?

Справа у тому, що виробникам дозволено продати запаси, які вже були вироблені до моменту набрання чинності Закону. Проте з часом усі сигарети з капсулами зникнуть з прилавків.

Варто зауважити, що під заборону потрапили не лише ароматизовані сигарети. Тютюн для самокруток, «одноразки», поди, вейпи та рідини для електронних сигарет також мають бути без ароматизаторів та смакових домішок.

Однак зміни не поширюються на стіки для пристроїв нагрівання. Їх і надалі можна виробляти та вільно реалізовувати на території України. Фактично, для повнолітніх споживачів стіків glo™ для нагрівання мало що змінилось. Хіба що, ти побачиш більше фактичної інформації про смаки, аромати, рівні смоли та нікотину на пачках. Але, як і раніше, можеш замовити стіки glo™ або придбати їх у розгалуженій мережі партнерських магазинів. Також не заборонено купувати пристрої для нагрівання glo™, аби вживати нікотин без диму та попелу*.

Де можна купити продукцію glo™

Виробники сигарет все ще продають запаси тютюнових виробів з ароматизаторами та капсулами, але вже з 11 липня 2024 року їх продаж буде заборонений. А ось девайси glo™, стіки до них, зокрема і з капсулами, можна придбати як зараз, так і наступного року відвідавши офіційний мультибренд сайт o’go (ого).

Також продукція glo™ представлена у розгалуженій мережі точок продажу по всій країні, які включають АЗС, супермаркети, магазини та кіоски. А ось повний список фірмових магазинів бренду знайдеш тут.

Заборона сигарет з капсулою в Україні: що відомо?

Чому вигідно купувати на myogo?

Купувати продукцію на офіційному сайті не лише зручно, але й безпечно та вигідно. Ти завжди будеш впевнений, що придбав оригінал за актуальною ціною, а також отримаєш безкоштовну доставку по Україні.

Проте сайт myogo — це не лише інтернет-магазин, а цілий закритий клуб для повнолітніх споживачів нікотину. В o’go Club ти можеш знайти цікавих співрозмовників, проявити свою унікальність, а головне — зібрати XP. Їх можна буде обміняти на сертифікати у магазинах партнерів, аксесуари, фірмовий мерч та гаджети.

Заборона сигарет з капсулою в Україні: що відомо?
* Нагріває тютюн, без горіння. Цей продукт не виключає всіх ризиків та містить нікотин, що викликає залежність.
Оцінити новину:
Щоб оцінити статтю, необхідно авторизуватися
Сподобалася новина? Поділися з другом