Зі скількох років можна купити пристрої для нагрівання тютюну, стіки, паучі та іншу продукцію для курців?

Автор
o'go Club мембер Знає про ХР все і навіть більше.
Зі скількох років можна купити пристрої для нагрівання тютюну, стіки, паучі та іншу продукцію для курців?

Усе про вікові обмеження для споживачів нікотину у форматі «питання – відповіді».

18+ Наша продукція призначена для повнолітніх споживачів нікотину, може зашкодити вашому здоров'ю та викликати залежність.

18+ Цей продукт містить нікотин та викликає залежність.
Тільки для повнолітніх споживачів нікотину

Вік продажу тютюнових виробів в Україні чітко визначений, тому відповісти на це питання «Зі скількох років можна купити пристрої для нагрівання тютюну, стіки, паучі та іншу продукцію для курців?» не складно. Ось кілька моментів, які допоможуть розібратися.

Зі скількох років можна купити glo™?

В Україні девайси для нагрівання glo™ та стіки* продаються особам, які досягли 18-річного віку. Цього вимагає чинне законодавство нашої країни.

Для того, аби оформити замовлення пристрою чи стіків онлайн, необхідно пройти верифікацію та надати дані про вік. Також документи перевіряються у фірмових магазинах glo™. На сайті o’go доступна зручна верифікація через Дія.Підпис.

Чи можна замовити glo™ онлайн?

Так, повнолітній споживач нікотиновмісної продукції може замовити продукцію glo™ з доставкою будь-яким зручним для себе способом:

Зі скількох років можна купити стіки для glo™?

Стіки — не важливо це тонкі «Нано» чи товстіші «Демі» — доступні для придбання виключно для повнолітніх осіб.

Тобі є 18? Чудово, можеш прочитати, якими бувають стіки для glo™ та обрати улюблений смак, використавши спеціальну карту смаків.

Зі скількох років продають сигарети в Україні?

Палити та / або купувати товари, призначені для курців — до прикладу сигарети — дозволено тільки повнолітнім. Тобто особам, які досягли 18-річного віку.

Чи можна курити до 18 років за законом України? Ні, це заборонено.

Електронні сигарети та вейпи: чи продадуть, якщо немає 18?

Отож, зі скількох років продають класичні сигарети в Україні ми розібралися, але чи дозволений продаж «електронок» та вейпів неповнолітнім?

Відповідаємо — «ні». Згідно із Законом України 1019-IX, продаж будь-яких тютюнових виробів та пристроїв для їх споживання (у тому числі пристроїв для нагрівання тютюну, електронних сигарет одноразової дії, вейпів, подів та рідин тощо) дозволяється лише повнолітнім, себто щонайменше 18-річним.

Тепер ти знаєш, зі скількох років продають електронні сигарети, пристрої для нагрівання тютюну та вейпи.

З якого віку можна купити нікотиновмісні паучі?

Станом на квітень 2024 ріку в українському законодавстві відсутнє чітке регулювання щодо обігу подушечок без тютюну, просякнутим нікотином (паучів).

Утім, без підтвердження віку та верифікації особи ти не зможеш придбати онлайн нікотинові паучі VELO. Під час покупки у фізичних магазинах, тобі також знадобляться документи, що підтверджують повноліття.

До речі, нікотинові паучі VELO без диму та  попелу**. Такий спосіб вживання нікотину повністю непомітний та не заважає людям довкола. Ба більше, допускається використанням паучів у місцях, де не можна курити: заклади харчування, готелі, зупинки громадського транспорту тощо***.

Інша продукція для курців

На інші види продукції для курців — як от кальян, тютюн для самокруток тощо — розповсюджуються аналогічні вікові обмеження щодо куріння та придбання. Така продукція призначена для повнолітніх.

Зі скількох років можна купити сигарети чи тютюн для люльки? З 18.

Де можна використовувати glo™, паучі та палити в Україні?

Як відомо, використання девайсів для нагрівання тютюну (у тому числі й glo™) та паління сигарет заборонене у громадських місцях: у закладах громадського харчування, на об'єктах транспортної інфраструктури (зупинках), навчальних закладах, у готелях, гуртожитках, на території спортивних арен тощо.

З повним списком місць, де заборонено куріння, можна ознайомитися у Законі України № 1978-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо охорони здоров'я населення від шкідливого впливу тютюну».

Тож на питання «Чи можна курити гло в приміщенні?», відповідь однозначна — «ні». Натомість його можна використовувати у спеціально відведених для цього локаціях, позначених табличками «Місце для куріння».

З якого віку в інших країнах можна використовувати пристрої для нагрівання тютюну, паучі та палити?

Багато українців наразі проживають у різних країнах. Важливо розуміти всі нюанси використання продукції у державах ЄС та інших частинах світу. Пропонуємо розглянути досвід європейських країн — зокрема Польщі, Німеччини та Швеції.

Зі скількох років у Польщі продають сигарети та пристрої для нагрівання тютюну? Як і у випадку з Україною, чинне законодавство наших сусідів передбачає можливість споживання нікотиновмісної продукції з 18 років. Забороняється паління у громадських місцях, штраф за порушення може досягати кількасот злотих.

Зі скількох років продають сигарети в Німеччині або Швеції? Так само, щоб придбати їх у будь-якому місті цих двох країн, ти маєш бути повнолітнім.
* «18+ Тютюнові вироби можуть зашкодити вашому здоров'ю та викликати залежність. Тільки для повнолітніх споживачів нікотину»; ** Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність. *** Якщо немає обмежень, встановлених цими закладами.
Оцінити новину:
Щоб оцінити статтю, необхідно авторизуватися
Сподобалася новина? Поділися з другом