Чи можна палити в поїзді в Україні?

Автор
VELO консультант Твій провідник у світі нікотиновмісних паучів
Чи можна палити в поїзді в Україні?

Нагадуємо про правила та пропонуємо альтернативу.

18+ Цей продукт містить нікотин та викликає залежність.
Тільки для повнолітніх споживачів нікотину

Повнолітнім споживачам нікотину знайоме відчуття, коли під час тривалої мандрівки в поїзді, може бути важко протриматися без звичного ритуалу куріння. Через це деякі курці дозволяють собі палити в тамбурах та на зупинках, хоча це є прямим порушенням закону.

Отже, що робити якщо хочеш курити, але не збираєшся порушувати закон? Розберімось чи можна палити в поїзді і які є альтернативи* сигаретам у таких випадках.

Законом заборонено курити в поїздах

В Україні заборонено курити в поїздах, а також на перонах вокзалів. Про це йдеться в Законі «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

Ці місця підпадають під заборону паління у громадських місцях. У законі України такими місцями вважаються частини будь-якої будівлі чи споруди, яка доступна для населення постійно або періодично.

У статті 13 перераховується конкретний список громадських місць, в яких не можна палити. У перелік входять вокзали та станції, а також транспорт загального користування для перевезення пасажирів.

Крім того, правилами безпеки для пасажирів та громадян під час перебування у залізничному транспорті також забороняється курити у вагонах (у тому числі в тамбурах) поїздів.

За паління у громадських місцях передбачено штраф. За перше правопорушення він становитиме від 51 до 170 гривень. Якщо протягом року порушити законодавство ще раз, то сума зросте до 170 – 340 гривень.

Альтернативи курінню в потягах

Чудовою альтернативою сигаретам* у цьому випадку є нікотиновмісні паучі VELO. Вони не містять тютюну, а також не виробляють дим та попіл* . Таким чином ти не будеш порушувати правила і не завдаватимеш дискомфорту іншим пасажирам. Отже, паучі VELO знадобляться у дорозі, якщо ти захочеш курити.

Де купити паучі VELO

Купити паучі VELO можна в інтернет-магазині ogo, фірмових магазинах або точках партнерів. Дізнатись адреси у твоєму місті в Україні зручно на цій мапі.

Якщо ж у тебе немає можливості купити паучі у фізичних точках продажу, радимо перевірити сайт Ого, який надає зручний онлайн-сервіс для замовлення VELO. За кілька днів покупка приїде у найближче до тебе відділення «Нової пошти» із безкоштовною доставкою.

Крім того, за активність на сайті myogo.com.ua ти можеш отримати XP. Це поінти, які ти отримуєш за запрошення повнолітніх друзів**, відгуки, купівлю аксесуарів та паучів VELO. За накопичені XP можна отримати мерч, сертифікати, аксесуари тощо. Читай детальніше про o’go Club за лінком.

* Цей продукт не виключає всі ризики та містить нікотин, що викликає залежність. ** Друг — повнолітній споживач нікотиновмісної продукції.
Оцінити новину:
Щоб оцінити статтю, необхідно авторизуватися
Сподобалася новина? Поділися з другом