5 українських фільмів, які варто подивитися кожному

Автор
o'go Club мембер Знає про ХР все і навіть більше.
5 українських фільмів, які варто подивитися кожному

У сучасному світі, коли темп життя стає все швидшим, важливо знаходити час для відпочинку. Адже іноді так необхідно забути про клопоти і зробити паузу для релаксу. Одним з найкращих способів для проведення дозвілля безперечно є перегляд фільмів. Серед великої кількості кінострічок, які пропонує нинішній ринок, легко знайти щось до душі: ліричну драму для роздумів або комедію для позитивного настрою.

У потоці голлівудських блокбастерів ми часто забуваємо про твори українського кінематографу. Проте саме у них відкривається завіса нашої історії, автентичності й усього того, що таке близьке нам сьогодні. Кіно є цінним культурним явищем, що наочно формує не теоретичну, а реальну українську ідентичність.

Тож годі зволікати! Збирай тусовку друзів, запасайся попкорном і лови добірку цікавих фільмів незалежної України, від якої просто неможливо відірватись.

«Сусідка» (2022)

Влаштовуйся зручніше та готуйся добряче посміятися. Адже наш список відкриває романтична комедія зі справжнім українським характером. Затятий холостяк Петро побився об заклад, що зможе прожити місяць під одним дахом із жінкою. І йому якраз випадає така нагода — у квартирі з’являється зразкова вчителька Вероніка. Здається, нічого складного. Аж поки Петро не стикається з її дітьми. Тож, чи виграє чоловік парі?

«Захар Беркут» (2019)

Як то кажуть, без минулого немає майбутнього. Тому цей фільм не міг не потрапити у наш шорт-лист. В основі сюжету закладено події 1241 року, а саме навала монгольської орди на українські землі. Винищуючи все на своєму шляху, хан Бурунда стикається з народним протистоянням на чолі із Захаром Беркутом. План «карпатського Робіна Гуда» простий — назавжди зупинити ворога. Цей українсько-американський фільм є справжнім нагадуванням про незламний дух нашого народу.

«Гуцулка Ксеня» (2019)

Екранізація однойменної оперети Ярослава Барнича, знята режисеркою Оленою Дем’яненко. Романтична комедія про американця Яро, який приїжджає до Карпат, аби знайти наречену. Він зустрічає красиву гуцулку, і вони закохуються. На заваді їх щастю стає батько Ксені, роблячи все, щоб розлучити молодих. Народні традиції, колоритна музика та побутовий гумор — це дійсно фільм з українським серцем.

«Мої думки тихі» (2019)

Продовжує цю добірку трагікомедія про звукорежисера-фрилансера Вадима, який переживає фінансову кризу. Та раптом доля йому посміхається — канадська компанія пропонує хлопцю співпрацю з перспективою переїзду до Канади. Для налагодження стосунків із сином у погоню за звуками українських тварин вривається його мама. Її мета — переконати Вадима не залишати її в Україні саму. Тож усі півтори години фільму сповнені комізмом взаємин батьків та дітей.Саме ця стрічка є прикладом того, що розумне українське кіно здатне бути не лише сумним і болючим, а й може тебе розсмішити.

«Жива ватра» (2015)

Любителі документалістики неодмінно оцінять це кіно. В історії ми зазираємо в життя трьох поколінь чоловіків — діда, батька та сина. Незважаючи на виклики сучасності, герої все одно піднімаються в гори та намагаються слідувати вівчарському покликанню. Завдяки мальовничій роботі операторів, самобутності та оригінальному музичному супроводу фільм стає справжньою картиною живої України.

Класні фільми, чи не так? А скільки думок виникає після їх перегляду! Обговорюй свої враження з такими же шанувальниками кіно в o’go Club. Там ти знайдеш однодумців за інтересами та гарантовано надихнешся на нові творчі звершення.

До того ж ти можеш представити свої таланти у ком’юніті «Майстерня», виконуючи різноманітні цікаві завдання, які оновлюються кожного місяця. У такий спосіб маєш змогу накопичувати ХР, ділитися досвідом і дізнатися багато корисної інформації. Як тільки назбираєш достатню кількість XP, то зможеш обміняти їх на стильний мерч від o’go чи сертифікат від магазинів-партнерів.

5 українських фільмів, які варто подивитися кожному
Оцінити новину:
Щоб оцінити статтю, необхідно авторизуватися
Сподобалася новина? Поділися з другом