Який стиль мають українці: вишиванка у сучасних трендах

Автор
o'go Club мембер Знає про ХР все і навіть більше.
Який стиль мають українці: вишиванка у сучасних трендах

За останні півтора року українці стали як ніколи об’єднані. Патріотизм та ідентичність проявляються не лише у словах, діях, творчості, але й навіть у вбранні.

Якщо раніше модно було хизуватися образом у світових брендах, то зараз ми все більше обираємо українських виробників. Разом з цим локальні бренди демонструються на світових подіумах, а столичні шоуруми вийшли з тіней квартир та підвалів, відкриваючи магазини у центрі столиці.

Одяг — це маніфест, настрій, самовираження. Любиш бути яскравим? Хочеш виділятися та задаєш тренди? В o’go Club ти точно знайдеш своїх однодумців, з якими зможеш знаходити цікаві теми для обговорення або надихатися на сміливі експерименти. Тож подивимось, у що нині одягнуті українці.

Вишиванки у щоденних образах

Вишиванки та вишиті сорочки зараз використовуються не тільки на національні свята, але й вдало інтегруються у повсякденні луки кожного українця. Знайти свою особливу річ непросто, але саме вона є невіддільною частиною культурного коду та родзинкою стилю.

Сучасні вишиванки сповнені сенсами. Вони поєднують традиційні орнаменти різних регіонів України з новітніми символами. А також демонструють естетику різних епох. Саме так передаються історичні знання наступним поколінням.

Завдяки осучасненню вишиванки зараз українці одягають її не тільки на державні свята, а й щодня — на роботу, визначний захід тощо. Розглянемо варіанти, як можна стилізувати вишиванку у різних образах:

  1. Суперкежуал: сорочка в етностилі, джинси вільного крою, зручні кроси чи лофери.
  2. Романтік стайл: шовкова максіспідниця та босоніжки або туфлі-човники.
  3. Вишиванко-діловий: штани палаццо, підбори, лофери.
  4. Традиція + сучасність: джинсові спідниці особливо стильно виглядають в поєднанні з вишиванками або светром з вишивкою.
  5. Чоловіки також влучно поєднують вишиванки з джинсами або штанами. Вишивка слугує гарним принтом для піджаків або светрів.

 

Якісний мас-маркет

Прорив українського стилю відбувся завдяки розвитку саме локальних брендів з мас-маркету. Це пов’язано з декількома причинами: періодом локдаунів та тимчасовим виходом міжнародних гігантів з українського ринку. Також велику роль зіграв розвиток соціальних мереж та можливість запускати таргетовану рекламу. Зараз більшість брендів представлені саме в Instagram, де можна легко заявити про себе, лише запустивши рекламу на цільову аудиторію покупців через таргет або блогерів.

Українські бренди змогли завоювати свою увагу та прихильність завдяки таким особливостям:

  • Якість. Багато виробників дуже відповідально ставляться до вибору тканини, адже неякісну річ зараз дуже просто повернути поштою. Нікому не хочеться заробити негативну репутацію у соцмережах через відгуки.
  • Підхід до фешену. Бренди часто надихаються світовими колекціями та вдало привносять щось своє.
  • Оригінальність. Деякі локальні бренди мають своє бачення у створенні одягу, за що їх дуже люблять українці. В Європі таке оригінальне виконання за доступні кошти не знайдеш.

Тотал-лук з українських брендів став реальністю. Це відбулося завдяки тому, що дизайнери не побоялися проявити себе та своє бачення моди. У ком’юніті o’go Club ти також можеш проявлятися та знаходити однодумців, які мають незвичайне бачення на стиль та моду.

Трендсеттери вулиць

Розквіт українських брендів розвинув вуличну моду. Якби фешн-фотографи знімали стрітстайл столиці, в об'єктиви попадала би найстильніша молодь. Українці вдало експериментують із силуетами, кольорами, формами. Вдало поєднують джинси беггі з топами в стилі 90-х, об’ємні грубі піджаки з шовковими спідницями.

Особливу увагу тут варто приділити патріотичній моді та тренду на ностальгію. Згадайте, скільки футболок і худі з різними написами саме українською. На них слова відомих пісень, мотивуючі цитати видатних людей, портрети українських письменників і письменниць. Це ще один прояв самоідентичності в одязі.

Спортивний стиль по-українськи

Це про яскравість, багатошаровість, поєднання спортивного одягу та легких елегантних речей. Оверсайз худі, футболки з принтами чи без, мішкуваті штани, кросівки — суцільний комфорт, який особливо ціниться під час подорожей. До речі, якщо збираєшся у подорож з друзями, шукай цікаві місця України у нашому матеріалі (гіперпосилання на матеріал з блогу). Бери з собою улюблені луки!

Байдуже, який у тебе стиль, мерч o’go Club впишеться у будь-який гардероб. Подивімось, що це може бути:

  • Теплий яскравий оверсайз худі для прогулянок прохолодними вечорами.
  • Високі шкарпетки в помаранчево-синіх кольорах — ідеальні під білі кросівки чи кеди.
  • Легенький синій плед теж може бути акцентом твого образу, а ще зігріє під час домашнього перегляду фільмів.

Окрім цього, o’go Club потурбувався про твої аксесуари. Наприклад, USB-браслет для твого девайсу в базових кольорах: золотому, чорному та синьому. Він поєднується з будь-якими образами і вдало вирізняє тебе як мембера нашого ком’юніті.

Якщо ти тільки опанував професію дизайнера, можливо, саме тут почнеться твій творчий шлях. Виконуй цікаві завдання у нашій спільноті «Майстерня», накопичуй ХР, ділись враженнями, отримуй нові корисні знайомства. А ще обмінюй свої поінти на приємні подарунки: мерч чи сертифікат у магазини партнерів.

Збирайся на тусовку однодумців, обговорюй сучасний український стиль, ділися своїми модними знахідками. Проявляйся! Створюй власний стиль з нами.

Оцінити новину:
Щоб оцінити статтю, необхідно авторизуватися
Сподобалася новина? Поділися з другом