5 неочевидних способів розвинути креативне мислення та творчі здібності

Автор
o'go Club мембер Знає про ХР все і навіть більше.
5 неочевидних способів розвинути креативне мислення та творчі здібності

«Я не творча людина та і взагалі, навіщо мені креатив, якщо моя професія не повʼязана з ним». Якщо ти теж так думаєш, то ти дуже помиляєшся. Адже креативне мислення та творчий підхід нині потрібен ледь не у кожній ніші. Особистий бренд, продаж товару чи послуг, навіть звичайне ведення блогу потребує креативності.

Розвиток творчого мислення також дає можливість подивитись на повсякденні речі під іншим кутом.Тому скоріше читай нашу добірку цікавих та неочевидних способів розвинути свій творчий підхід:

1. Звільни свої думки

Через перенасичення думками ми втрачаємо контроль та не помічаємо дійсно крутих ідей. А найгірше — ми перестаємо генерувати ідеї. Наша голова настільки перевантажена, що вже не має можливості творити. Наче карта памʼяті нашого мозку переповнена непотрібним сміттям. Щоб
запустити творчий процес, потрібно звільнити свої думки. Для цього є спеціальна вправа. Її рекомендують робити зранку, аби впродовж дня твоя голова була вільна від непотрібних думок.

Вправа:

Виділи 20 хвилин для вільного запису думок. Знайди тихе й затишне місце, де ти матимеш змогу почути й відчути свій мисленнєвий потік. Усе, що тобі потрібно — це просто писати все, що в тебе в голові. Не замислюючись про сенс написаного чи послідовність, граматику й пунктуацію. Просто пиши. Спочатку може бути важко, бо ти контролюватимеш кожну думку. Але потім ти відпустиш себе у вільне плавання і почнеш звільнятись від усього зайвого.

2. Попрацюй у кафе

Багато хто зараз подумає: «Як можна працювати у людному, шумному
місці?». Але дослідження показали, що рівень фонового шуму у кафе становить 70 децибел, що є середнім показником. Саме цей рівень сприяє креативності через складність обробки інформації. Це активує абстрактне мислення та підвищує творчу продуктивність.

3. Лінуйся

Інколи причиною нашої нездатності творчо мислити є втома. Багато людей вважають, що, щоб відпочити, їм потрібно переключитись на іншу справу: почитати книжку, подивитись фільм, помалювати. Це ж все розвиває творчість. Так, але завжди є «але».

Коли людина виснажена, навіть творчість забирає в неї енергію і не дає якісно відновитися. Тому під словом «лінощі» ми маємо на увазі повну ізоляцію від будь-яких справ.

Повір, це важко. Ти можеш лише лежати, сидіти або гуляти, але це все. Ніяких соцмереж чи серіалів, нічого. Тільки ти і пасивний відпочинок. Через деякий час нудьга змусить тебе шукати щось нове та прийде творче осяяння. Саме тоді ти зрозумієш, що внутрішні творчі ресурси набирають обертів, і ти маєш сили й натхнення креативити.

4. Найгірша ідея

Це дуже крута вправа. Почни генерувати найгірші, на твою думку, ідеї, що з’являються у твоїй голові. Записуй їх та спробуй виділити найкращу рису кожної з ідей. Новий погляд на жахливі ідеї може як розбудити в тобі творчий потік, так і дати осяяння, що не такі й погані були ті ідеї.

5. Роби справи іншою рукою

Візьми за звичку декілька разів на тиждень робити якусь буденну справу іншою рукою. Так ти активуєш роботу обох півкуль мозку, що сприятиме сплеску творчості. А також отримаєш новий досвід та відчуття, які зі свого боку також впливають напокращення творчого мислення. Креативність
— це не завжди про творчу професію, це про наше життя загалом. Вона
багатогранна та багатофункціональна. Навіть креативний підхід до буденної
справи робить її цікавішою. Креативність продає, зацікавлює,
відволікає, інколи навіть полегшує наше життя. Тому не треба недооцінювати цю навичку.

Оцінити новину:
Щоб оцінити статтю, необхідно авторизуватися
Сподобалася новина? Поділися з другом